Video Aspect Ratio: 4:1

SMILE (πŸ˜„)-methode

Met succes jouw verandering realiseren.

De SMILE (πŸ˜„)-methode

De methode bestaat uit een aantal stappen waarmee je inzicht en helderheid in jouw vraagstuk krijgt en tegelijkertijd ontstaat er duidelijkheid en een aanpak om jouw situatie te veranderen in wat je daadwerkelijk wilt bereiken.


De verschillende stappen staan hieronder kort uitgelegd en kunnen door elkaar worden belopen, gewoon zoals het voor jou van belang is.

START

Zet die eerste stap. Dit wordt jouw nieuwe levenspad.

MIND

Je huidige mindset bepaalt je gedrag. Wat wil je veranderen?

INTERNAL

Je krijgt besef, inzicht en overzicht. Eindelijk weet je waar je staat, wat je tegenhoudt. Wat en hoe ga je integreren in je leven om de verandering te verankeren?

LIFE

Wie ben je, wat wil je, wat kun je. Tijd voor een plan.

EXTERNAL

Elk inzicht en verandering van jou heeft zijn effect op jouw omgeving en je relaties. Je hebt resultaat.

Wat is de SMILE(πŸ˜„)-methode?

Kort en krachtig →​

Welke SMILE(πŸ˜„)-producten zijn er voor jou?

Waar wil je meer van weten?

Holisme

Naar Holisme

Mind

Naar Mind

Life

Naar Life

Hypnose

Naar Hypnose

Holisme

Jij bent een mens en je hebt een enorm veel potentie. Je lichaam en brein zijn erg krachtig en goed op elkaar afgestemd. Ze werken samen en zorgen voor jou. Toch kan er onbalans zijn. Wat doet bijvoorbeeld stress met jou? Deze onbalans wordt zichtbaar als we kijken naar hoe je jouw leven kunt ervaren:

 • Fysiek
 • Emotioneel
 • Mentaal
 • Energetisch en spiritueel


In het holisme beschouwen we het geheel. Jij hebt een lichaam (fysiek), maar je hebt ook gedachten (mentaal) en je hebt gevoel (emoties) en tenslotte heb je een bepaald energieniveau en spirituele ontwikkeling. Deze vier zaken werken samen en beïnvloeden elkaar.


Hier volgen wat voorbeelden:

 • Als je bepaalde gedachtes hebt (angst) dan kunnen die je een onprettig gevoel geven in je lichaam (emotie). Die emoties kunnen ervoor zorgen dat je lichaam gespannen wordt of verstart (fysiek).
 • Ook kunnen gedachtes ervoor zorgen dat alle energie plotsklaps uit jou verdwijnt of juist volpompen met energie.
 • Een angst om te spreken voor een groep kan er voor zorgen dat je fysiek een hogere hartslag krijgt, dat je gaat zweten, dat je gaat stotteren of dat je bevriest. Je kunt misselijk worden of enorm zenuwachtig. Je kunt enorm moe worden van de prestatie die je moet gaan geven.


Het is dus verstandig om eens meer dingen te onderzoeken, dan waar je initieel weet van hebt. Dit om te kijken wat er echt aan de hand is en belangrijk is voor jou.

Je gaat beter herkennen hoe jouw lichaam signalen geeft èn waar je jouw leven mee kunt sturen.

Mind

Inzicht in jouw mogelijkheden als mens en wat het betekent om mens te zijn zal je inzicht geven in:

 • De rol van je brein.
 • De wijze waarop verschillende delen van jou samenwerken en elkaar kunnen beïnvloeden.
 • Hoe jouw levenspad tot nu toe je brein heeft gevormd.
 • Hoe je jouw brein kunt vormen naar wat jij wilt en nodig hebt.
 • Hoe je veranderingen kunt integreren in jouw leven.
 • Hoe je elk moment van de dag kunt weten hoe het met je gaat.
 • Hoe je elk moment van de dag de beste keuze voor jezelf kunt maken.


Wist je bijvoorbeeld dat jouw brein zich je hele leven blijft ontwikkelen? Dat betekent dat je heel je leven in staat bent veranderingen door te maken en te groeien. Elk moment van de dag kun jij ervoor kiezen de dingen te doen die echt belangrijk zijn voor jou.

Life

Je leeft maar een keer: YOLO. Maak er iets moois van. Haal eruit wat je eruit wilt halen.

Soms weet je niet goed wat dat is. Soms weet je niet waar je goed in bent. Soms weet je niet waar je naartoe wilt. Je hebt soms ook geen idee in welke situatie je bevindt en dan wordt het lastig om een plan te maken en te veranderen. 

Het is fijn als er iemand met je meekijkt die je helpt om te bepalen waar je nu staat en de rode draad in jouw leven  te ontdekken. Wat is jouw kracht en wat doe je liever niet? Welke zaken staan je in de weg? 


Je krijgt overzicht van:

 • wat je wel graag doet en wat je liever laat
 • wat je op je huidige plek vasthoudt
 • wat je in de weg staagt om te veranderen
 • wat de rode draad is in jouw leven
 • wat je wilt bereiken
 • wie je wilt zijn
 • wat voor jou echt belangrijk is


Er zijn verschillende tools en manieren om die zaken aan te pakken en ervoor te zorgen dat ze je niet meer belemmeren.

Hypnose

Onbekendheid met hypnose


Niet iedereen is goed bekend met hypnose. Er zijn ook nogal wat vreemde verwachtingen rondom hypnose. Ik weet niet wat jij van hypnose weet, maar toen ik met hypnose in aanraking kwam, merkte ik dat ik jarenlang een verkeerd beeld van hypnose had. Mijn idee van hypnose was gevormd door de verschillende showhypnoses en straathypnoses waarbij mensen allerlei gekke dingen doen waar ze achteraf geen weet van hebben. Dat geeft je het idee dat je totaal de controle over jezelf kwijt bent. Niets is echter minder waar!
Wat is WAAR over hypnose?


 • Hypnose is leuk!
 • Hypnose is makkelijk!
 • Hypnose is ontspannend!
 • Hypnose is snel!
Wat is ONWAAR over hypnose?


 1. Je raakt de controle kwijt.
 2. Er kunnen dingen tegen je wil met jou gedaan worden.
 3. Het is eng.

Je wordt geboren en ...


... vertroetelt door je ouders of verzorgers. Je ziet blije gezichten. Je spreekt nog geen taal, maar je weet dat het goed voelt. En zo zijn er steeds meer ervaringen die je opdoet en die met een goed gevoel gepaard gaan.

Je wordt groter en je kunt kruipen en je trekt aan de staart van de kat. Je hoort een uitroep van je ouders en je ziet een ander gezicht. Dat voelt anders dan eerst, anders dan dat goede gevoel.

En als je ouder en ouder wordt, maak je nog meer verschillende situaties mee die afwisselen goed en heel anders voelen.


Deze ervaringen vormen je. Je brein leert razendsnel op basis van wat goed voelt en wat geheel anders voelt. Je gedraagt je hiernaar, want dat is wat ons overlevingsmechaniek met zich mee brengt.


Je bent eigenijk elke dag in hypnose!

Overdag sta je hier niet zo bij stil. Soms ervaar je wel dat je in situaties terecht komt waar je niet zo goed mee overweg kunt, die je belemmeren in wat je zou willen. Grote kans dat je vroeger iets hebt geleerd dat je nu toepast, maar wat nu niet meer zo handig voor jou is. Je doet dit onbewust. Je onbewuste voert geautomatiseerde programma's uit, programma's die goed waren toen je jonger was en nog niet alles wist en kon wat je nu kunt.


Wat kan je nu met hypnose?

Met hypnose maken we contact met het onbewuste en zorgen we ervoor dat je andere mogelijkheden vindt waardoor je in je huidige situatie ander gedrag kunt doen: je probleem is opeens over!


"The Mind is the Brain in Action."

Hoe werkt dit?

Een bekende uitspraak van Joe Dispenza is: "The Mind is the Brain in Action." oftewel in het Nederlands: "Jouw mindset is je brein in actie." Je hebt hierboven al gelezen dat je onbewuste geautomatiseerde programma's uitvoert. Die programma's zijn ontstaan naar aanleiding van jouw eerdere ervaringen waaraan je emoties gekoppeld zijn. Als jij in jouw leven in bepaalde situaties weer die emoties ervaart, dan komt razendsnel die herinnering van vroeger naar boven en de daarbij behorende oplossing die je toen hebt toegepast. Je vertoont gedrag dat je toen heb geleerd en dat jou toen het beste heeft geholpen.


Als jij van jouw probleem af wilt, dan helpt hypnose om de emotie van de herinnering minder te maken. Dat doe je alleen voor herinneringen waar oplossingen/gedrag aangekoppeld zijn die jou niet meer helpen. Ook kun je met hypnose voor meer oplossingen/gedrag zorgen zodat je in toekomstige situaties ander gedrag gaat vertonen. Je brein is flexibel en aan verandering onderhevig.


Kan iedereen dit?

Feitelijk wel, maar het is niet voor iedereen even duidelijk. Je kent vast wel de situatie dat je met de auto rijdt, of fietst en dat je opeens bemerkt dat je al een stuk verder bent. Je hebt onbewust gereisd zonder dat het een gevaarlijke situatie heeft opgeleverd omdat jouw onbewuste altijd goed voor jou zorgt. Hiermee wil ik aangeven dat iedereen naar een toestand kan gaan waarin je minder alert / actief bent. In die toestand kom je ook elke avond voor het slapen gaan. In die meer ontspannen toestand ben je meer ontvankelijk om met je onbewuste te communiceren. Als je bijvoorbeeld een korte nacht gaat maken, dan kun je tegen jezelf 'zeggen' dat je de volgende ochtend uitgerust wakker wilt worden. Veelal is dat dan ook het geval ondanks de korte nacht.