Tarieven - I See You Coaching

Tarieven en vergoeding

Tarieven

Elke sessie (intake, vervolg en evaluatie) wordt als volgt in rekening gebracht:
€ 60,- voor 60 minuten. Daarna € 15,- per kwartier met een maximum van € 90,- ook al zou de sessie incidenteel langer duren dan 1,5 uur.

Je kunt met PIN en contactloos betalen.

Afspraak annuleren of wijzigen: Bent je verhinderd op het moment van de afspraak, geef dit dan tenminste 24 uur vóór aanvang van de sessie aan ons door. Er kan dan iemand anders in jouw plaats komen. Bovendien kun je meteen een nieuwe afspraak maken. Afspraken die niet tijdig afgezegd zijn worden in rekening gebracht.

Vergoeding

U heeft behoefte aan coaching en wilt graag precies weten welke vergoedingsmogelijkheden er zijn. Gelukkig zijn er meerdere manieren voor particulieren en individuen om toegang te krijgen tot een budget. Bekijk de verschillende onderstaande opties of u recht heeft op een vergoeding.

Optie 1: Check uw cao of ga in overleg met uw leidinggevende
Vakbonden en werkgevers zien gelukkig steeds vaker het belang van persoonlijke ontwikkeling in. Goed nieuws, want de kans is aanwezig dat in uw CAO een coaching- of opleidingsbudget is opgenomen. Dit bedrag is dan ieder jaar voor u of uw team gereserveerd door uw werkgever en kan na overleg met uw werkgever vrij besteed worden aan coaching of loopbaanbegeleiding.

Optie 2: Belastingaftrek voor particulieren
Kosten voor coaching en loopbaanbegeleiding zijn boven een bedrag van 250 euro volledig belasting aftrekbaar, mits het traject aan een aantal voorwaarden voldoet. Het gaat dan om kosten die gezien worden als ‘studiekosten en scholingsuitgaven’. Coaching kan aan dit criterium voldoen als u het inzet om beter of effectiever te presteren op uw werk of als u het inzet bij het vinden van een andere baan, zowel bij uw huidige werkgever als daarbuiten. De exacte voorwaarden die de belastingdienst hieraan stelt zijn als volgt (bron: belastingdienst 2017):

De opleiding of studie (in dit geval: het coachingtraject) is gericht op uw huidige of toekomstige beroep.

  • Er is sprake van een leertraject. Hierbij doet u kennis op onder begeleiding of toezicht (in dit geval: onder begeleiding van de coach).
  • U krijgt geen studiefinanciering
  • Uw totale kosten zijn hoger dan de drempel van 250 euro inclusief btw.


Optie 3: Belastingaftrek voor ondernemers
Kosten voor de sessies voor zelfstandige ondernemers zijn aftrekbaar voor de belasting als bedrijfskosten. Wilt u graag advies over hoe u dit het beste kunt doen? Neem contact op met uw accountant, boekhouder of belastingadviseur.

Optie 4: Arbeidsongeschiktheidsverzekering
Mocht u een arbeidsongeschiktheidsverzekering hebben en ons coachtraject gebruiken om weer aan de slag te gaan dan is de kans zeer groot dat uw volledige coachtraject wordt vergoed. Ook dit kunt u het beste vooraf informeren bij uw verzekering.

Optie 5: Basis & Aanvullende Zorgverzekering
Bij een basis zorgverzekering is het niet gebruikelijk dat coaching ten behoeve van uw persoonlijke ontwikkeling vergoed wordt. U kunt dit altijd persoonlijk navragen bij uw eigen zorgverzekering.

Belangrijk: omdat I See You Coaching niet de begunstigde is van de belastingaftrek kunnen wij u geen garanties geven over de toepasbaarheid in uw situatie. Neem bij twijfel contact op met uw belastingadviseur, boekhouder, accountant of de belastingdienst.
>