Vergoedingen

 Coaching | Hypnotherapie | Training

Als je behoefte hebt aan coaching wil je graag weten welke vergoedingsmogelijkheden er zijn. Helaas valt de zorg van mijn praktijk niet onder de basisverzekering. Gelukkig zijn er een aantal manieren om wel toegang te krijgen tot een coachbudget. Bekijk hieronder welke optie voor je geschikt kan zijn. De onderstaande opties zijn ter indicatie en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.


1: Check je CAO
Vakbonden en werkgevers zien gelukkig steeds vaker het belang van persoonlijke ontwikkeling in. De kans is aanwezig dat in je CAO een coach- of opleidingsbudget is opgenomen. Het meest voorkomende bedrag is 500 euro per jaar. Je CAO is online terug te vinden of op te vragen bij je HR-manager.


2: Ga de mogelijkheden na bij je HR-manager
HR of personeelszaken beschikken vaak over een opleidings- of bijzonder budget wat besteed kan worden aan onder andere coaching. Goed om te weten: coaching is vergeleken met andere vormen van persoonlijke ontwikkeling relatief goedkoop en effectief voor bedrijven en wordt dus zeer vaak vergoed en zelfs gestimuleerd door HR-managers.


3: Ga de mogelijkheden na bij je manager of de directeur
Soms gaat niet de HR-manager over de uitgaven aan persoonlijke ontwikkeling maar je manager of zelfs de directeur.


4: Belastingaftrek bij ondernemers
Kosten voor coaching voor zelfstandige ondernemers zijn aftrekbaar voor de belasting als bedrijfskosten. Kijk voor meer informatie op belastingdienst.nl


5: Belastingaftrek bij particulieren
In bepaalde gevallen kunnen kosten voor coaching afgetrokken worden van de belasting. Het gaat dan om kosten die gezien worden als studiekosten en scholingsuitgaven. Hier zijn wel voorwaarden aan verbonden: de uitgaven moeten gericht zijn op je (toekomstige) beroep, er moet sprake zijn van een leertraject onder toezicht en het bedrag (min eventuele vergoedingen) moet hoger zijn dan 250 euro. Als je dit nauwkeurig wilt uitzoeken is de kans aanwezig dat je hier een belastingadviseur bij nodig zal hebben.


6: Wanneer je een UWV-uitkering ontvangt
De uitkeringsinstantie (UWV) stelt geld beschikbaar voor herstel en integratie. Als je een uitkering ontvangt kan je bij het UWV informeren of er geld beschikbaar voor je is. Bespreek dit met je UWV-coach.


7: Coaching via de ziektekostenverzekeraar
Coaching valt niet onder primaire ziektekosten en wordt daardoor meestal niet (geheel) vergoed. Coaching wordt door een zorgverzekeraar vaak vergoed onder de noemer counseling, psychosociale hulpverlening of alternatieve behandelingen. Soms bieden verzekeraars een aparte vergoeding voor coaching. Ik adviseer je daarom de mogelijkheden voor vergoeding van coaching na te gaan bij je ziektekostenverzekeraar.


8: Coaching via PGB
Mensen met een PersoonsGebondenBudget kunnen in een aantal gevallen de kosten via PGB vergoed krijgen.


Heb je een vraag of wil je jouw persoonlijke situatie met mij bespreken? Vul hieronder het contactformulier in.

Neem contact op!

Contactgegevens

Contactinformatie
I See You Coaching
Viltmakersdonk 107
7326 LJ Apeldoorn
info@iseeyoucoaching.nl
+31 6 5424 2177
BTW nummer: NL8109.97.216.B.01
KvK nummer: 08082701
Nederland
Tweede adres
I See You Coaching - Therapeuticum de Es
Glazeniershorst 159
7328 TH Apeldoorn


Of vind ons op social media

I See You Coaching heeft een praktijk in Therapeuticum de Es, een antroposofische praktijk. Een andere locatie is aan de Viltmakersdonk. Hier kan ik je coachen of helpen met hypnotherapie. Wil je liever een wandelcoaching, dan spreken we af een een van de vele mooie plekken op de Veluwe rondom Apeldoorn.

Praktijklocatie Therapeuticum de Es

Gevestigd in Therapeuticum de Es
Glazeniershorst 159
7328 TH Apeldoorn
06-542 42 177


Parkeren kan naast de praktijk.

Toon kaart

Praktijklocatie Viltmakersdonk

Viltmakersdonk 107

7326 LJ Apeldoorn

06-542 42 177

Toon kaart
I See You Coaching op de Veluwe

Wandelcoaching

Apeldoorn: het park bij de Eglantier.

Veluwe: Plekken waar ik vaak wandel zijn Reeënberg, Hoog Buurlo, Kootwijk en verschillende klompenpaden.

Praktijklocatie Therapeuticum de Es

Praktijklocatie Viltmakersdonk