Doe dit zelf - I See You Coaching

Doe dit zelf

Misschien ben je tijdens een coachtraject of eigen zoektocht erachter gekomen dat je bijvoorbeeld meer aan je gezondheid (voeding, beweging of sport) en mindset zou willen doen.

Ik heb inmiddels voor mijn vakgebied al veel boeken gelezen en verschillende cursussen gevolgd. Ik kan je enkele daarvan zeker aanraden.

Op deze pagina vind je wat handige bronnen waar ik zelf ook gebruik van maak. 


Als je op de hoogte wilt blijven van tips om jezelf te helpen en beter jouw leven in te richten, schrijf je dan hieronder in.


Boeken - voeding en beweging

Toen ik voor mezelf besloot om af te vallen en op mijn eten te gaan letten, ben ik me gaan verdiepen in goede bronnen en adviezen. Datzelfde kun jij ook gaan doen, maar je kunt je ook tijd besparen door gebruik te maken van mijn uitzoekwerk.

Ik heb bijvoorbeeld de afslank receptenbijbel aangeschaft en lees regelmatig artikelen die met voeding te maken hebben. Het gaat niet alleen om recepten, maar vooral ook om inzicht in wat je eet en wat je aan beweging zou moeten doen.


Cursussen - beweging en yoga

Beweging en yoga liggen dicht bij elkaar. Beweging kan enerzijds betekenen dat je gaat sporten om daarmee je lichaam in conditie te brengen. Denk daarbij aan kracht- en conditietraining. Anderzijds breng je je lichaam ook in goede conditie door je lichaam flexibel te maken en op een zorgzame en aandachtige manier aandacht voor je spieren en pezen te hebben. Dat laatste gaat meer richting yoga waarbij je je lichaam in optimale conditie brengt zodat je vervolgens ook nog eens goed kunt mediteren.

Ik doe zelf ook aan yoga en ik heb veel gehad aan onderstaande lessen van Happy with Yoga. Kijk eens naar de verschillende cursussen die er zijn. Dit is voor zowel voor als je begint met yoga als een gevorderde yogi

Yin Yoga beginnerscursus

Als je nog onbekend bent met yoga en voorzichtig wilt beginnen, dan is de beginnerscursus misschien wel geschikt voor jou.

"Yin Yoga houdingen onderscheiden zich van de dynamische Yoga vormen. Yin Yoga richt zich vooral op statische houdingen, die lang aangehouden worden. Hierdoor dring je door tot in het bindweefsel waardoor spanningen en blokkades die er al heel lang zitten ook kunnen worden losgelaten."

Yoga Nidra ademhalingstechnieken

De volgende cursus (Yoga Nidra) is erg aan te bevelen als je aan je ademhalingstechnieken wilt werken en aan yoga wilt doen.

"In deze cursus gaan we aan de slag met het werken met de ademhaling. De ademhaling is een van de meest belangrijke aspecten van je Yoga practice. In deze cursus leer je de tools en technieken om op de juiste manier te werken met de adem."

Als je van dit platform nog meer cursussen wilt doen, dan kun je kiezen uit een maandabonnement of kwartaalabonnement. Kijk wat bij jou past.


Boeken - begrijp je eigen brein en jezelf als mens

Het slimme onbewuste

Veel mensen hebben een idee van hoe hun brein werkt en wat het bewuste en onbewuste is. Ik raad je aan het volgende boek "Het slimme onbewuste" van Ap Dijksterhuis te lezen. Erg verhelderend en het zal je kijk op jouw werkelijkheid veranderen.

Boek

E-boek

Breek je vrij!

Dit boek "Breek je vrij" van hypnotiseur Edwin Selij geeft een mooie kijk op hoe je onbewust heel veel denkfouten hebt aangeleerd. Door dit boek te lezen word je jezelf hiervan bewust en kun je deze denkfouten weer denkgoed maken. Een aanrader!

Boek

E-boek

Sapiens

Dit boek "Sapiens" van Yuval Noah Harari geeft een mooie kijk op de ontwikkeling van de mens. Door dit boek te lezen word je bewust van het brein, de voeding en communicatie van de mens!

Boek

E-boek


Als je op de hoogte wilt blijven van tips om jezelf te helpen en beter jouw leven in te richten, schrijf je dan hieronder in.

>