Opstellingsworkshop
12 juni 2022 
1 min. leestijd

Opstellingsworkshop

Een opstellingenworkshop, wat is dat?

Vaak spreek ik mensen en dan komt het onderwerp familiesystemen ter sprake. Niet iedereen is bekend met familiesystemen en familieopstellingen. Dat is helemaal niet erg en geeft eigenlijk wel aan dat het nuttig is om hier meer bekendheid aan te geven. Een veel gehoorde opmerking is: ik heb geen zin in therapie.

Een familieopstelling kan therapeutisch werken, net zoals een massage, sporten, een avondje uit of lekker chillen met partner of vrienden. Goed voor jezelf zorgen is al therapeutisch op zich.

De onbekendheid met dit onderwerp en de werking kan ik eenvoudig oplossen door je uit te nodigen om een workshop te doen. Je leert en ervaart op eenvoudig en laagdrempelige wijze wat het effect is van systemisch werk en wat een systeem met jouw leven kan doen. De ervaring vertelt meer dan 1000 woorden.

Regelmatig organiseer ik een workshop. In de ochtend maken we kennis met wat systemische aspecten die iedereen kan. Het zet een en ander in perspectief. Ook ervaren we dan wat een systeem is, wat jouw plek is en of je op je plek staat. Je leert bewust te worden en te zien, te ervaren van wat er is. Het onzichtbare wordt zichtbaar.

Afhankelijk van de tijd hebben we tijd voor een of meer echte opstellingen van mensen die een vraag hebben voor wat er in hun leven speelt. De vraagsteller kiest representanten voor een of meerdere personen die relevant zijn voor de ingebrachte vraag. De opstelling begint en de dynamiek wordt zichtbaar. De bewustwording en het inzicht volgen. Dat is al therapeutisch op zichzelf. Vaak kan er een interventie gedaan worden. Hierover hoef je niet te praten. Wat er gebeurt, heeft al invloed, nu of later, in jouw leven en dat wat aangeraakt is. 

Nieuwsgierig naar meer? Kijk op de website voor de eerstvolgende opstellingsworkshop.


Over de schrijver
Dirk is mentaal-kietelaar, een NLP trainer, professioneel coach, hypnotherapeut en familieopsteller met een achtergrond van vele jaren in de ICT waardoor hij veel kennis kan delen en helpen omtrent communicatie, persoonlijke ontwikkeling en verandertrajecten.
Reactie plaatsen